April 29, 2014

AUZI TU, DOAMNE!

     Il duc pe Vlad la somn. Recapitulam: pipi, spalat pe dinti, rugaciunea, dudu si sticla cu apa. A inceput sa inteleaga; intram incet, vorbim in soapta, negociem. Stau 10 minute (zic eu), mai am de strans prin casa, niste vase de spalat , daca nu le-o veni barbatu' de hac pana ma-ntorc, apoi un dus si relaxare cat cuprinde...pana mi-or cadea genele....palanga!
     El prea hotoman sa nu-l cunosc, se pune pe perna, il imping un pic sa am si eu loc, uit sa ma-ntind si raman starcita langa el, desi special i-am intins patul la urmatoarea lungime....sa-si gaseasca si picioarele mele lungi linistea la ceas de seara...
     Mami, da-mi mana sa o tin langa a mea! Esti cea mai dulce mamica! Dulce, dulce, dulce....Ma mangaie...Il alint si-i sarut fruntea calda si pufoasa...pentru mine e la fel ca atunci cand l-am atins prima data...desi e ditamai baietoiul de 4 ani si 7 luni!
     Ma mangaie....Stai, mai Vladule, ca ma gadili si-o trezesc pe Sara! Culca-te, mami, ca maine intarzii la gradi...
     Tu cati ani ai? 31 zic...O sa te mangai mereu, mereu, mami! Si cand ti-o veni si tie randul sa nu mai fi pe lumea asta, la 110 ani o sa te mut la mine-n suflet. Apoi isi muta manuta in dreptul inimii sale: "O sa pun mana aici, tu o sa simti, mami, si-o sa crezi ca te mangai si atunci!"
     Noroc ca-i intuneric in camera: am ochii si sufletul ...balta! Nici nu ma mai pot mira...sunt muta de-o liniste si-un echilibru pe care doar el si ea mi le-au dat... Auzi, TU, DOAMNE! Cea mai dulce, dulce...mamica! Cand uneori sunt atat de acra si-amaruie..ca nici nu ma pot privi...si ard cu privirea si vorba mai ceva ca o urzica proaspata, si-s pretentioasa si tafnoasa cateodata... de ma mir si eu ca inca nu se parjoleste pamantul pe unde trec!
    Cum sa-mi daruiesti atata si ce sa dau in schimb? Ca parca tot mi se pare putin, oricat as incerca...
    Si-a adormit...nu inainte de a-si spune ca are cel mai dulce tatic si cea mai dulce surioara dintre cate a avut el vreodata...:)    Copil bun si curat, esti Vladule! Ma bucura sufletul tau..si-mi doresc pentru tine sa iubesti asa mereu...sa fii barbat meserias cum zici ca esti, sa iubesti femeile...si cel mai mult una! Pe care-o vrei, cum vrei, cand vrei...si s-o bucuri cum poti, cat poti...

2 comments: